CURSUS FRANKRIJK 2018

 

In een prachtige omgeving genaamd Argonne, in de Champagne Ardennen streek in Frankrijk, maakt u onder professionele en inspirerende leiding van Marjan Jaspers uw eigen werken. U kunt gaan boetseren, raku-stoken, assemblages maken, grafische technieken beoefenen plus tekenen en schilderen.

Lokatie | Bezienswaardigheden

Châtillon sur Bar ligt op 417 km vanaf Haarlem en is in 5 uur te bereiken – met de TGV zelfs in 4 1/2 uur . Je logeert in het gehuchtje Châtillon sur Bar in een grote boerderij met veel faciliteiten en de omgeving is prachtig. Het beroemde Lac d’Orient, de kathedraal van Reims, Epernay met zijn champagne en Troyes; Deze middeleeuws stadjes liggen allen in de buurt. En dan is er Charleville met het beroemde stadsplein van Méziere, het fort van Sedan, Stenay aan de Maas en Vouziers met grote supermarkten en natuurlijk het prachtige Lac du Bairon met het natuurreservaat waar je kunt zwemmen, roeien en eten in het panoramarestaurant.
Heb je geen eigen vervoer? Geen probleem, dit is meestal onderling te regelen.


Lestijden | Werkwijze

Maandag t/m Vrijdag | 9:00 tot 15:00 – eventueel met een vrije middag.
De begeleiding zal voor een groot deel individueel zijn en gericht op persoonlijke werkwijze, aanleg en tempo – zowel gevorderden als beginners. Het motto van deze workshops is afkomstig van Joseph Beuys;

Iedereen is kunstenaar“.

Accommodatie

De boerderij beschikt over 11 slaapplaatsen; 2 en 3 persoons-slaapkamers. Je kunt ook kamperen op het terrein. Er is een ruim terras en een grote tuin, een tafeltennisruimte en 3 ateliers, een grote woonkamer en een eetkeuken. Ook is er een heatbox. Ons eten wordt betaald uit de gezamenlijke huishoudportemonnaie.We koken om toerbeurt. Linnengoed is aanwezig maar handdoeken e.d. moet je zelf meenemen.

Adres:

– Atelier Marjan Jaspers –
(Belleville et Chatillon sur Bar)

Champagne-Ardennen La France
Telefoon 033-324 710 658

 aanmelden : email@marjanjaspers.nl