Cursus Frankrijk

TEKENEN, SCHILDEREN, BOETSEREN EN RAKUSTOKEN IN DE ARGONNE (CHAMPAGNE-ARDENNEN)

Cursusdata: 31 t/m 4 augustus 2017

Lees de folder voor meer informatie en prijzen.

In een prachtige omgeving maakt u onder professionele en inspirerende leiding van Marjan Jaspers uw eigen werken. U kunt gaan boetseren, , raku-stoken, assemblages maken, mixed media, grafische technieken beoefenen, of  tekenen en schilderen.In de folder is te zien wat er  ongeveer in beide cursussen gedaan wordt.

De lessen zijn van maandag t/m vrijdag,  van 9 uur tot 15 uur. ( eventueel met een vrije middag)
De begeleiding zal voor een groot deel individueel zijn en gericht op persoonlijke werkwijze, aanleg en tempo. (zowel gevorderden als beginners) Het motto van deze workshops   is van Joseph Beuys afkomstig:  Iedereen is kunstenaar.

Châtillon sur Bar ligt op 417 km vanaf Haarlem en is in 5 uur te bereiken. Met de TGV zelfs in 4 1/2 uur . (Nu nog ongeveer 6 uur)
Je logeert in het gehuchtje Châtillon sur Bar in een grote boerderij, met veel faciliteiten in een prachtige omgeving. Het beroemde Lac d’Orient, de kathedraal van Reims, Epernay, met zijn champagne en Troyes, een middeleeuws stadje liggen in de buurt. Charleville – Méziere met zijn beroemde stadsplein, het fort van Sedan, Stenay aan de Maas en Vouziers, met grote supermarkten en natuurlijk het prachtige Lac du Bairon met het natuurreservaat waar je kunt zwemmen, roeien en eten in het panoramarestaurant).
Heb je geen eigen vervoer? Geen probleem, dit is meestal onderling te regelen.
De boerderij beschikt over 11 slaapplaatsen, (twee en driepersoons-slaapkamers), of je kunt kamperen op het terrein. Er is een ruim terras en een grote tuin, een tafeltennisruimte en 3 ateliers, een grote woonkamer en een eetkeuken. Ook is er een heatbox.
Ons eten wordt betaald uit de gezamenlijke huishoudportemonnaie. We koken om toerbeurt. Linnengoed is aanwezig maar handdoeken e.d. moet jezelf meenemen.

Atelier Marjan Jaspers
(Belleville et Chatillon sur Bar) Champagne-Ardennen La France
Telefoon 033-324 710 658