Dubbelspel in Kunst centrum Haarlem

Kunst centrum Haarlem 6 video-schilderijen.  Het transformeren van gebeurtenissen en herinneringen tot nieuwe beelden is het centrale thema in dit werk. Naast deze video-schilderijen zijn in het kunstcentrum ook 16 getransformeerde boeken te zien. Kunstboeken krijgen daarmee een nieuw leven. Ik fungeer daarbij als curator. De tentoonstelling ‘Dubbelspel’ was te zien tot en met zaterdag 18 mei 2019.

Dubbelspel

Dubbelspel
‘Kamer van de bioloog’. Acrylverf op doek en video, 52 x 76 x 5 cm. (2019)

 

Mijn video-schilderijen zijn ogenschijnlijke doorkijkjes uit het gewone leven en verraden een surrealistische en humoristische inslag. In de doeken zijn filmpjes verwerkt die het effect van de schilderijen versterken. De titels van haar werk zijn al even speels, zoals ‘Kamer van de bioloog’ (met een gefilmd uitzicht op een wolkendek) uit 2019 en ‘Vandaag niets aan de hand in Dekkerswald (met een filmpje een koffiedrinkende vrouw) uit 2018.

 

Dubbelspel
‘Vandaag niets aan de hand in Dekkerwald. Acrylverf op doek en video, 76 x 96 x 5 cm (2018)

 

Speciaal voor ‘Dubbelspel’ heb ik aan 15 bevriende kunstenaars gevraagd om boeken te bewerken tot nieuwe kunstwerken. Transformatie en metamorfoses staan hierbij centraal. De voorraad kunstboeken in Kunst centrum Haarlem sprak direct mijn verbeelding.

‘’Het is fascinerend om te zien wat kunstenaars op hun eigen wijze van en met de boeken maken. De creativiteit is onuitputtelijk en de resultaten zijn verrassend. Kom vooral kijken”

Zelf heb ik ook een boek bewerkt: ‘Gezichten spreken boekdelen’.

Nieuwe boekwerken zijn te zien van: Rune Stoel, Wim Jonkman, Ramona Dales, Janine Eshuis, Hannah Blom, Karola Veldkamp, Chrystl Rijkeboer, Mari Stoel, Rogier Polman, Astrid Opheusden, Belinda Claushuis, Kyung Dropsie, Lies Verdenius, Rian Peperkorn en Willemijn van Asbeck.

Galerie Année

De expositie van mijn video-schilderijen  is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Année, Gedempte Oude Gracht 33, Haarlem.